Стартира строителството на нова спортна зала в Кърджали

https://www.24chasa.bg/sport/article/9133940 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Ненко Станев

Официално беше даден старта на строителството на нова модерна спортна зала в Кърджали. Първата копка беше направена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчера, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на общината Хасан Азис и областния управител Никола Чанев.

Новата зала се намира в центъра на Кърджали и ще е с капацитет 1 100 зрителя. Съоръжението ще бъде многофункционално, а основно му поле поле ще бъде с размери 22 на 44 метра, което ще позволи в нея да се провеждат всички спортове, включително и международни състезания. Предвидени са две по-малки зали, в които ще може да се извършва тренировъчна дейност. Спортното съоръжение трябва да бъде построено за една година, а стойността на проекта е 4 милиона лева. 3,6 милиона лева са осигурени с постановление на Министерски съвет, а Министерство на младежта и спорта дофинансира с 400 000 лева. Теренът, на който ще се изгради залата е предоставен от община Кърджали с решение на общинския съвет.

"Жестът от страна на правителството още веднъж е доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои, защото във всяка една българска община живеят български граждани", отбеляза Цвета Караянчева. Тя допълни, че правителството през изминалите години е направило една много сериозна инвестиция в спортната инфраструктура.

"Вярвам, че това ще бъде едно много добро съоръжение, което да подпомогне спорта в Кърджали", заяви Красен Кралев.

"Това, което ще се изгради тук, ще бъде поредното спортно бижу на Кърджали, каза д-р инж. Хасан Азис. Той допълни, че приема първата копка в навечерието на Деня на Кърджали като подарък за кърджалийци.

Церемонията стана повод за опит за протест. Активисти на Младежкото ДПС чакаха на улицата край мястото на церемонията Цвета Караянчева с плакати с надписи "Оставка" и с цинкови кофи. Протестиращите и председателят на парламента не се засякоха, защото кортежът мина по друг маршрут.