"Левски" прие оставката на Георги Тодоров

https://www.24chasa.bg/sport/article/9154497 www.24chasa.bg

Георги Тодоров вече не е треньор на “Левски”. Оставката, която наставникът хвърли след резила срещу “Черно море”, е приета. “Сините” допуснаха да бъдат обърнати от варненци в рамките на едно полувреме, в което бяха и с човек повече на терена.

Собственикът Наско Сираков вече има няколко варианта за нов наставник на отбора, който трябва да стане ясен до часове. Предстоят разговори с няколко специалисти, които са изявили желание да работят въпреки тежкото положение в отбора. Очаква се новият наставник да се появи в понеделник или вторник, защото на “сините” предстои гостуване на “Лудогорец” в Разград.

Проблеми ще има Георги Тодоров и извън терена. Комисията за феърплей на БФС смята да привика наставника за думите му след загубата, че са му се обаждали за играчи и разни коефициенти.
По същия начин миналия сезон бе привикан наставникът на “Витоша” (Бистрица) Асен Букарев, който изригна след мача с “Царско село”, че цяла седмица му звънели да даде дербито по комшийски. Във футболната централа той обаче извади друга версия и всичко приключи.

Тодоров хвърли голямата част от вината върху футболистите.
“Намирам причината за загубата в неопитността и младостта. Изиграхме добро първо полувреме. Можехме да удвоим преднината си. Хората са прави и искат оставки. Прави са да питат дали няма бекове в България. Глупави грешки. Загубихме от “Славия” по същия начин. Вместо да ги натиснем и да отбележим гол с човек повече, ние допуснахме грешки. Както виждате, започнаха половината да треперят. Явно “Левски” е много висока топка за някои от футболистите”, заяви той след мача.

Доста притеснително става и положението със Станислав Иванов, който е извън пейката по нареждане на Сираков.

Договорът на младия нападател изтича през лятото и през паузата в първенството той има правото да подпише договор като свободен агент през лятото.

Иванов отказа да отиде в “Ерцебирге” (Ауе), а в момента едва ли ще иска да поднови контракта си, който изтича.

Положението и с останалите играчи не е по-розово, разкри изпълнителният директор Павел Колев.

“Кога последно сме плащали заплати? Последната заплата футболистите получиха преди десетина дни. Малко е сложно да кажа за кой месец. Има футболисти, които са си получили всичко до август. Има такива”, заяви той след двубоя. Това означава, че вече има такива, които не са си получили парите в три последователни месеца, което означава, че може да си тръгнат по всяко време, както е изискването на Кодекса на труда.