Сираков се разбра със Стоянович да поеме "Левски", очаква се спонсор (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9161944 www.24chasa.bg
Наско Сираков СНИМКА: Архив

Най-големият акционер в “Левски” и легенда на клуба Наско Сираков обяви, че е постигнал договорка с човека, който ще замени Георги Тодоров на треньорския пост.

Трампата се очаква да е същата както в края на юли 2018 г. Тогава временният наставник Тодоров бе заменен от сърбина със словенски паспорт Славиша Стоянович.

След оставката на първия от “Герена” са влезли в контакт със Стоянович. При раздялата си с “Левски” в началото на 2019 г. той обяви, че клубът ще остане в сърцето му и се надява един ден отново да работи в него.

Това е едно от често срещаните треньорски клишета, но в случая то отговаря на действителността.

Сираков не назова името на новия треньор в изказването си пред журналисти на “Герена”. По всичко личи обаче, че това ще е Стоянович.

“Другата седмица “Левски” ще има нов треньор. Не ме питайте кой ще бъде той. Водил съм разговори. Постигнали сме съгласие, но има дребни детайли за уточняване.

Много е вероятно другия вторник или по-точно сряда да води тренировката на отбора”, заяви легендарният голмайстор и настоящ мажоритарен собственик на “Левски”.

Сираков изказа специална благодарност на досегашния наставник за поредното му влизане като пожарен вариант в труден за “синия” тим момент, който сега е изключително тежък.

“Георги Тодоров се отзова без никакви условия, само за да помогне на любимия си клуб и на мен лично. 16 футболисти бяха напуснали за последните няколко месеца и е нормално да има спадове. Това на практика е нов отбор.

На Гошо му дойде малко в повече. Той ще остане на работа в клуба и ще бъде близо до отбора. Аз му благодаря за всичко това, което свърши”, каза Сираков.

В неделя при гостуването на шампиона от последните 9 сезона “Лудогорец” левскарите ще бъдат водени от помощниците на Тодоров Живко Миланов, Димитър Телкийски и Тодор Симов.

Във второто видео може да видите какво каза изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев относно нов спонсор за клуба.