Пътят на Надал към №1 в света минава през София

https://www.24chasa.bg/sport/article/9165358 www.24chasa.bg
Рафаел Надал

Рафаел Надал ще трябва да играе в София, ако иска да завърши сезона като №1 в световната ранглиста.

Това едва ли ще се случи, но възможният сценарии бе предвиден от АТП. Водачът в класацията Новак Джокович ще приключи годината начело за шести път, ако спечели титлата във Виена. За да го измести, Надал трябва да получи покана за Sofia Open, да стане шампион, а после да спечели и финалите на АТП в Лондон. В случай че испанецът не участва в зала “Арена Армеец”, на Джокович ще бъде достатъчно да отстрани Борна Чорич.

Новак започна своята седмица №39 като водач, който е на възраст над 30 г. и подобри рекорда на Надал. Испанският тенисист е рекордьор по престой в топ 10 - вече 789 седмици, и изпревари Джими Конърс.

Организаторите на турнира в София разкриха какво трябва да знаят зрителите, които смятат да гледат мачовете.

Всеки, който си е купил билет, трябва да бъде постоянно с предпазна маска на лицето - пред и в залата, на дистанция от две крачки, да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата, а също така да се сяда на отстояние от две места на трибуните в “Арена Армеец”. Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на турнири са отменени всички събития с тенисистите извън мачовете им.

Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и никой от публиката не може да бъде в контакт с играч. Самите състезатели и хората от екипите им са задължени да спазват дистанция от 2 м при придвижването си до корта. Движението на тенисистите е ограничено и според предварително обявен план.