Даниел Моралес остава без лиценз "Про", "Лудогорец" назначи лицензоносител на Генчев

https://www.24chasa.bg/sport/article/9173703 www.24chasa.bg

Временният наставник на ЦСКА Даниел Моралес не е сред 20-те, които ще учат за лиценз "Про" от януари, обявиха от треньорската школа на БФС. Нито едно от предложенията на "червените" не е сред избраните.

За сметка на това в списъка са двама от "Лудогорец" - Станислав Генчев и Тодор Живондов, както и двама от "Локо" (Пд) - Александър Тунчев и Димитър Палазов.

Останалите са Ангел Стойков (национален селекционер за юноши), Валентин Илиев (помощник в "Ботев", Вр), Веселин Великов (треньор на "Кариана"), Владимир Манчев (доскоро в школата на ЦСКА), Живко Желев (треньор на "Литекс"), Левон Апкарян (бивш помощник на Петър Хубчев в националния и "Левски"), Малин Орачев, Мартин Кушев (помощник в "Славия"), Петър Костадинов, Мирослав Косев, Сашо Ангелов (бивш наставник на "Ботев", Вр), Светослав Петров (шеф на "Добруджа"), Тодор Симов ("Левски"), Христо Арангелов ("Септември", Сф) и Юри Васев ("Миньор"). Към тях се добавят и двете жени Силвия Радойска и Станислава Цекова, които са по линия на УЕФА.

Записването на курса обаче не дава права на Генчев да води "Лудогорец" повече от 4 мача. Заради това за негов помощник бе назначен Яков Папарков, който има редовна тапия до 30 юни догодина. Това означава, че няма да се търси нов треньор на мястото на Павел Върба. По същия начин се действа и миналата година, но тогава лицензоносителят на Генчев бе скаутът Алекси Желязков. 

Освен Моралес са отпаднали доста интересни имена като Енгибар Енгибаров, Димитър Телкийски, Илиян Стоянов, Борислав Караматев, Петър Златинов и други.

Илиян Стоянов поискал да направи изпита онлайн, както е в цяла Европа, но му било отговорено, че БФС няма такива възможности.