Коронавирусът мести Пулев-Джошуа извън Великобритания

https://www.24chasa.bg/sport/article/9179902 www.24chasa.bg
.Мачът за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се състои в по-малка зала и пред по-малко зрители по-късно през годината. СНИМКА: Ройтерс

Мачът на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа може да бъде изместен от Лондон за чужбина заради националната карантина, която обяви Великобритания от четвъртък.

По принцип мачът трябваше да се проведе в лондонската зала О2, като дори промоутърът Еди Хърн се надяваше на малко публика.

"Ще се опитаме да присъстват фенове, което означава, че мачът може да се премести в чужбина", обяви Хърн след победата на Александър Усик над Дерек Чироса в събота вечер.

Кубрат Пулев
Кубрат Пулев

Причината е очакваната загуба за шампиона от продажбата на билети в размер на 8 милиона паунда.

"Проблемът е, че никой в Англия не може да гарантира, че през декември ще бъдат допуснати зрители на спортни прояви. Да не говорим за януари или февруари. Хората със сигурност няма да си купят билети за събитие през април и май, тъй като не се знае какво ще бъде отворено и какво ще бъде позволено", допълни британският промоутър.

Хърн вече е провел разговори със страни от Близкия Изток и Китай за огранизирането на дългоочакваната битка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри през 2021 година. Тя обаче също е под заплаха заради пандемията