Силни резултати за биатлонистите във Финландия при загрявката за сезона

https://www.24chasa.bg/sport/article/9248770 www.24chasa.bg

Силни резултати записаха българските национали по биатлон при загрявката за сезона в световната купа.

Тя се състоя под формата на контролни състезания във финландския зимен център Вуокати. Там на лагер преди кампанията освен българите и домакините са още биатлонистите на Украйна и САЩ.

В спринта при дамите Милена Тодорова направи 2 грешки на стрелбището и се нареди 7-а от 22 участнички. Победителка стана украинката Дария Блашко, която свали всички мишени.

С 3 и 4 пропуска Даниела Кадева и Мария Здравкова се наредиха 16-а и 19-а.

В съкратен вариант на индивидуалната дисциплина Кадева не свали 3 мишени и завърши 5-а. След нея в класирането е Тодорова с 6 грешки. 12-а и Здравкова (9). Стартът бе спечелен от украинката Олена Пидгрушна.

В мъжкия спринт Владимир Илиев завърши 4-и от 26 биатлонисти, които се пуснаха в контролното. Спортист номер 1 на България за миналата година сбърка 2 пъти на стрелбището.

Димитър Герджиков, Антон Синапов, Владимир Оряшков и Благой Тодев се класираха 12-и, 13-и, 18-и и 19-и. Оряшков направи 1 пропуск на рубежа, а останалите по 2. Победител стана финландецът Оли Хиденсало (1).

В съкратения вариант на индивидуалния старт при мъжете Илиев допусна по 1 грешка при 4-те стрелби и завърши 3-и от 21 участници.
В топ 6 попаднаха и Герджиков и Синапов. Съответно с 2 и 5 пропуска те са 5-и и 6-и в класирането.

Тодев (4) и Оряшков (7) завършиха 13-и и 19-и. Украинецът Дмитро Пидручни (4) изпревари всички.

На 28 и 29 ноември в Контиолахти (Фин) ще се проведе І кръг на световната купа по биатлон. ІІ тур отново ще е там от 3 до 6 декември.