Кралев успокоява спортистите за предложените мерки: Още нищо не е решено

https://www.24chasa.bg/sport/article/9251976 www.24chasa.bg
Спортният министър Красен Кралев.

Спортният министър Красен Кралев обяви увереност, че с колегите му и здравните власти ще стигнат "до разумно и справедливо решение за всеки ресор" по повод предложените от здравния министър Костадин Ангелов предложения за нови строги мерки в борбата срещу коронавируса. 

Сред предложенията е “да се преустановят всички колективни спортни мероприятия”. Министерският съвет ще гласува предложенията в сряда сектор по сектор. След широкия отзвук сред спортистите и в медиите за възможното преустановяване на първенствата в колективните спортове в България още от петък, 27 ноември, министър Кралев каза:

"Уважаеми спортисти и журналисти,

Това, което чухме на брифинга днес, беше мнението на здравните власти за необходимостта от допълнителни мерки срещу коронавирус пандемията. Уважавам тяхното експертно становище, но ви уверявям, че тези предложения за частичен локдаун тепърва ще бъдат обсъждани с премиера и с всеки ресорен министър. Както заяви и самият министър Ангелов.

За мен тези предложения също са новост, но съм сигурен, че с колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Разбира се, няма съмнение, че на първо място ще бъде поставено опазването на живота и здравето на хората."