Лидер във Втора лига се отказва на полусезона

https://www.24chasa.bg/sport/article/9267514 www.24chasa.bg

Един от лидерите във Втора лига "Кариана" (Ерден) приключва съществуването си. Това са обявили от ръководството на треньорите и играчите, които вече са подписали предизвестия за прекратяване на договорите си.

Така от пролетта ще има по три почиващи отбора във Втора лига. Първо още преди началото на първенството изпадналият от елита "Дунав" (Русе) отказа да играе и отиде директно във "В" група. След това на 13 октомври официално от групата бе изваден и друг бивш тим от елита "Витоша" (Бистрица), който разформирова първия си отбор.
Още преди първенството имаше проблеми с Втора лига, но БФС запази 18 отбора в нея. Първо се отказа "Ботев" (Гълъбово) и на негово място влезе "Септември" (Симитли). След това приключи и "Черноморец" (Балчик) и се появи "Спортист" (Своге).

Все пак "Кариана" ще довърши полусезона, което означава, че през пролетта съперниците му ще вземат служебни победи. Двубоите на "Дунав" и "Витоша" бяха анулирани.

Така остава да се откаже само един отбор и този сезон няма да има изпадащи от второто ниво на родния футбол.

Причината за решението на ръководсвото на "Кариана" е тежко заболяване на собственика Милан Йосифов, който се нуждае от лечение в чужбина. 71-годишният собственик на месарски комбинат направи отбора в родното си село с много любов и той бе един от малкото, които нямат и лев задължение към играчи и треньори.