Наши биатлонисти под карантина във Финландия

https://www.24chasa.bg/sport/article/9269753 www.24chasa.bg
Димитър Герджиков

Националите по биатлон Димитър Герджиков и Десислава Стоянова са под карантина в Контиолахти. Стоянова тръгнала от София с отрицателен тест, но при пристигането във Финландия трябва да даде също отрицателен. Двамата от години са двойка в живота.

По принцип карантината е до 5 декември, но може да падне по-бързо, защото утре Деси ще даде нов тест и ако е отрицателен, всичко ще бъде наред.

Така в днешния спринт дебют прави Благой Тодев. Останалите трима са Владимир Илиев, Антон Синапов и Владимир Оряшков. Оряшков пък записа дебют в събота на дългата дистанция.

Победата в мъжкия спринт взе Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, който не напрви грешка в стрелбата и изпревари с 44,1 шведа Самуелсон, който имаше един пропуск. Трети също с един пропуск е друг швед Пансулума, който изостана на 47,9 сек.

От нашите най-добре се представи Антон Синапов, който с една грешка завърши 44-и на 2:33,9 мин от победителя. Владимир Илиев отново имаше слаб ден на стрелбището и с 4 грешки завърши 53-и. Оряшков с три е на 93-о място, а Тодев направи четири и е 98-и от 101 стартирали.