Стоичков за Марадона: Едно голямо сърце, никога не забрави откъде е тръгнал

https://www.24chasa.bg/sport/article/9270666 www.24chasa.bg
Христо Стоичков СНИМКА: Lap.bg

1990-1991 година се запознахме с Диего Марадона. Оттам нататък до онзи ден, докато беше жив - уважение и обич един към друг. В нашите периоди е имало някакви разминавания, но сме изяснявали нещата. Заболя ме много, че не дойде на моя бенефис. В последствие разбрах истината защо не е могъл да пътува до България, но това са много лични неща. За мен Диего си остава с едно голямо сърце, никога не забравяше откъде е тръгнал. Това заяви Христо Стоичков пред Би Ти Ви за кончината на Диего Марадона.

Сходни са нашите характери. Много от неговите приятели ги наричам "лешояди", защото много използваха Диего. Когато беше жив, всеки ден бяха покрай него, но онзи ден ги нямаше. Аз приятели не предавам, каза още той.

Винаги е помагал на много хора. Човек, който обичаше себе си, но се е лишил от много неща. Той играеше за колегите, за самия себе си. Той ще си остане истински приятел, добави Стоичков.

Говорихме след бенефиса много и му казах, че той винаги ще бъде много обичам от мен и моето семейство. Чувствах една тъга в говора му. И аз му простих. Той знае, че винаги вратата ми е била отворена за него и първата му жена, децата му, завърши той.