Обвиниха лекаря на Марадона в непредумишлено убийство

https://www.24chasa.bg/sport/article/9270726 www.24chasa.bg

Прокуратурата в Буенос Айрес е обвинила лекаря на Диего Марадона Леополдо Луке в непредумишлено убийство и неоказана достатъчно бързо помощ на болен, твърди телевизионният канал Todo Noticias. Разследването е стартирало след показания на една от дъщерите на Марадона.

Съдът е издал разрешение за обиск на дома и офиса на Луке. При него е иззета историята на болестта на Марадона. Лекарят премахна субдурален хематом от мозъка на легендата.

Още на поклонението адвокатът на Марадона Матиас Морла заяви, че ще иска разследване на смъртта на легендарния футболист заради подозрения, че не му е оказана помощ навреме. Линейката например дошла след 30 минути.

Самият Луке даде пресконференция, на която обяви, че не се чувства виновен за смъртта на Марадона.

Той обясни, че медицинският екип, който е бил в дома на легендата е бил там да му помага да се бори с абстиненцията от алкохолната зависимост, а не да реагира при инфаркт.

"Те трябваше да следят да си пие лекарствата и да не пие", категоричен е Луке.

Той допълни, че не е имало как да удължи престоя на Марадона в болницата след операцията на мозъка по повод на обвиненията, че го е изписал по-рано. "Максимално удължихме престоя му. Повече нямаше как. Той страдаше от абсинентен синдром и това не е повод за хоспитализация. А той бе категоричен, че няма да отиде в рехабилитационен център", допълни Луке.

Марадона почина на 25 ноември. Официално причината е остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробна емболия.
Както "24 часа" вече писа, Марадона е бил погребан без сърцето си, което е било извадено по желание на семейството и пратено на допълнителни изследвания.