Руският богаташ Зингаревич в Пловдив на преговори за “Ботев”, видя се и с кмета

https://www.24chasa.bg/sport/article/9281622 www.24chasa.bg
Футболистите на "Ботев" (Пд) се прегръщат за връщане на духа в тима преди мача със "Славия", дошъл след тежкото поражение в дербито с "Локо" (Пд). По същото време в Пловдив течаха важни срещи за бъдещето на клуба. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Руският богаташ Антон Зингаревич пристигна отново в България и води преговори в Пловдив за закупуването на “Ботев”. Той имаше среща с кмета Здравко Димитров за ст. “Христо Ботев”, който е общинска собственост. Проведе и среща със собственика на консорциума, който спечели конкурса за строеж на “Колежа”. Видя се и с председателя на сдружение “Ботев”, което е мажоритарен собственик на клуба след оттеглянето на Георги Самуилов.

Антон Зингаревич е бил в Пловдив и преди месец и се е запознал с финансовото състояние на клуба, както и с базата. Проучвал е и други два български клуба, но се е спрял на “Ботев”.

Антон е син на руския милиардер Борис Зингаревич, чието състояние към 2018 г. надхвърля 1 милиард долара.

Със съдружници Зингаревич притежава агентска компания, имаща договори с много футболисти.

Докато бизнесменът бе в Пловдив, “Ботев” завърши 0:0 в София при гостуването на “Славия” в отложен мач от Първа лига. Това бе и първа точка за “жълто-черните” като гости през сезона. “Славия” остава на предпоследно място с 2 победи и 3 хикса от 13 мача.