Мик Шумахер докосва титлата във Ф2 след жестока катастрофа в петък

https://www.24chasa.bg/sport/article/9290644 www.24chasa.bg
Рой Нисани "яхна" болида на Мик Шумахер в петъчната квалификация.

Мик Шумахер докосва титлата във Формула 2, въпреки страховита катастрофа по време на квалификацията на пистата в Бахрейн.
Синът на Михаел Шумахер, който от следващия сезон ще кара за "Хаас" във Формула 1, завърши на седмо място първия старт на пистата "Сахир". Единственият му съперник за титлата Калъм Илот обаче стигна само до шестото. Разликата от две точки бе компенсирана от германеца с най-бърза обиколка в 33-ия тур. Така и двамата записаха по 6 точки. Така преди последния старт в неделя Мик води на британеца с 14.Трябваше му разлика от 18, за да триумфира с титлата още в събота.

Всичко за Мик почти приключи по време на квалификацията в петък. В решителния момент неговият болид бе "яхнат" от този на Рой Нисани. Веднага сесията бе прекратена, а Шумахер бе принуден да стартира от 18-ото място в състезанието.

Четвърта победа за сезона в събота взе японецът Цунода, следван от китаеца Жу и руснака Никита Мазепин. Точно Мазепин ще е съоборник на Мис догодина, след като баща му - милиардерът Борис Мазепин ще влезе като спонсор в отбора.