И Стоичков влиза в битката за шефския пост в "Барса"

https://www.24chasa.bg/sport/article/9365297 www.24chasa.bg
Христо Стоичков. Снимка Фейсбук/H8SHristoStoichkov

Кандидатът за президент на "Барселона" Емили Русо представи Хосеп Мария Мингея като свой бъдещ вицепрезидент, ако самият той спечели изборите в клуба, съобщи espndeportes.espn.com. Мингея, който бе футболният агент, успял да доведе Стоичков в "Барселона" през 1990 г. след тежки и продължителни преговори с ЦСКА, призна, че българинът има предложение да влезе в управата на клуба.

„Гордост е да представя Хосеп Мария Мингея, с когото се запознах преди няколко месеца и между нас има много добра химия. Той ни доведе Марадона, Ривалдо, Меси, наскоро със сина си - и Ансу Фати. Това е част от историята на "Барса". За мен е гордост и чест да го имам в кандидатурата си", заяви Русо.

Мингея пък обяви две имена, които ще бъдат включени в проекта, ако Русо стане президент - клубните легенди Чарли Рексач и Христо Стоичков.

Мингея сподели, че вече е предложил на "Златната топка" за 1994 г. да влезе в екипа на Русо: "Христо има контракт с американска телевизия и до 26 януари не мога да потвърдя името му, но вече има предложение на масата да се присъедини към клуба, когато Емили стане президент. Той е близък приятел на Инфантино, близък приятел на Чеферин от УЕФА и трябва да бъде ключова фигура в отношенията ни с официалните органи като ФИФА, УЕФА, Ла Лига...”.

Русо и Мингея обещават, ако спечелят, да привлекат в състава горещи имена в световния футбол като Хааланд и Мбапе.