"Лудогорец" подписа с вратар от Нидерландия, бил контрольори във влака

https://www.24chasa.bg/sport/article/9371718 www.24chasa.bg

30-годишният вратар Серджио Падт е подписал договор с "Лудогорец" до 2024 година, съобщиха медиите в Нидерландия. Той е отказал да преподпише с "Грьонинген" и договорът му изтича през лятото.

Единствено остава да се уточни дали ще остане в Нидерландия до края на конракта или веднага ще пристигне в Разград, за което трябва да се плати минимална трансферна сума.

192-сантиметровият Прат е бивш младежки и юношески национал на Нидерландия. Той е дело на школата на "Аякс", но няма официални мачове за отбора. След това отива под наем в "Хаарлем" и "Гоу Ахед Йигълс". Подписва като свободен агент с белгийския "Гент" на 30 юни 2011 г. На 22 юни 2014 г. се завръща в Нидерландия и от този момент е записал 184 мача за "Грьонинген". С него печели купата за 2015 г.

Викан е в националния отбор за контроли с Италия и Словакия през 2018 г., но остава резерва. Всичко се проваля, когато на 23 септември същата година е арестуван, след като е нанесъл побой на двама контрольори във влака, с който пътувал. Те го хванали без билет. Остава в ареста 24 часа, но от този момент не са го викали в националния тим.