„Дунав“ сe подсилва с бивши юноши и русенци

https://www.24chasa.bg/sport/article/9384995 www.24chasa.bg

„Дунав“ ще подсили отбора си с бивши свои юноши и русенци, играли досега в други клубове, съобщи членът на УС на клуба Деян Йорданов. На първата тренировка на русенци на 11 януари, понеделник, от 11 часа, на базата в русенския квартал „Здравец“, се очакват три, или четири нови попълнения, както и доста играчи, които ще минат проби в отбора. Първият от новите сигурни попълнения е 21-годишното крило Огнян Николов. Бившият юноша на „Дунав“ идва от „Литекс“, като е играл и за юношите на ЦСКА.

Второто попълнение е 20-годишният централен защитник Василен Марков, бивш състезател при децата, играл и „Лудогорец“ и „Ботев“ Пд, „Свиленград“ и немски отбор. Третото очаквано попълнение е нападателят Преслав Петков, тръгнал от Русе и играл в „Лудогорец“. „Става дума за физически здрави момчета, с необходимия опит“, обясни Йорданов. Очаква се и отговорът на русенец – 24-годишен опорен халф, който играе в „Б“ група. Очаква се подготовка да започне група от 27 футболисти, като сред тях ще са всички от есента.

„Мога да кажа, че сме обрали повечето качествени русенски футболиста от „В“ група, ще продължаваме в тази посока“, каза Йорданов. Според него вече се вдигат и поставените задачи пред футболистите, като се очаква поне класиране в тройката на Североизточната В група. Треньорският тандем Мартин Цирков и Ивайло Кирилов ще води тима през пролетта. По време на подготовката за пролетния полусезон в Североизточна Трета лига, „Драконите“ ще изиграят 6 контроли.

На 23 януари, събота, срещу „Дунав“ Сливо поле като гост, на 27 януари, сряда, там срещу „Локомотив“ Горна Оряховица, на 30 януари, събота, срещу „Шумен 2007“ като домакин, както и на 6 февруари, събота, срещу „Спартак“ Плевен. На 13 февруари, събота, русенци посрещат „Черноломец 1919“ Попово, а на 20 февруари, събота - „Кубрат 2016“. Според предварителната програма „Дунав“ стартира пролетния полусезон в Североизточната Трета лига с домакинство на „Ботев“ Нови пазар на 27 февруари 2021 г.