Георги Братоев отказал националния, нямал мотивация да е резерва

https://www.24chasa.bg/sport/article/9404591 www.24chasa.bg
Георги Братоев

Георги Братоев отказал участие в националния отбор по волейбол за предстоящата европейска квалификация в Израел.

Причината е нежеланието на разпределителя да свири втора цигулка, след като станало ясно, че той ще е резерва на Георги Сеганов. Братоев не се чувствал мотивиран да е резерва.

Това става ясно от изказвания на президента на федерацията Любо Ганев и селекционера Силвано Пранди.

“След вторите две контролни срещи, които изиграхме със Северна Македония, имахме разговор с Георги Братоев и му обясних, че Георги Сеганов е в по-добро състояние от него и той ще бъде моят първи избор за квалификацията в Израел.

Първата му реакция беше, че е съгласен с мен, но все пак ми каза, че иска да помисли една вечер. На следващия ден ми сподели, че не е достатъчно мотивиран да бъде втора опция на този пост.

Това е негово право и аз му благодарих за усилията, които е положил. Свикнал съм да вземам подобни решения и да преценявам нещата, след като приключи даденият турнир”, обясни ситуацията италианският специалист.

“Георги Братоев ми каза, че не се чувства на мястото си, че не може да помогне. В националния отбор има доста лишения. Трудно е. Волейболът е колективна игра и ако някой не е мотивиран, веднага се чувства от останалите.

Беше редно Братоев сам да съобщи за решението си. Националният отбор е за тези, които искат да са в него. Жоро е от опитните състезатели. Логично е младите да го гледат, а когато не дава добър пример, няма място там. Няма как да влезем в съзнанието на някого”, заяви президентът Ганев.