В Израел националите нямат право да се къпят в залата

https://www.24chasa.bg/sport/article/9408362 www.24chasa.bg
Любо Ганев, Теменужка Петкова и Петър Кънев Снимка: сайт на федерацията

Българските национали по волейбол нямат право да се къпят в съблекалнята на залата в Хадера, където се провежда квалификацията за европейското първенство тази година.

Това е част от крутите противоепидимични мерки за турнира в Израел. Третият участник в него е австрийският тим, с който момчетата на селекционера Силвано Пранди стартират след броени минути в 18,55 ч пряко по БНТ 3.

И трите отбора са настанени в хотел, от който членовете на делегациите имат право да излизат само, за да отидат в залата.

В Израел се регистрират по около 10 000 случая на заразени с коронавирус на ден.

Президентът на Българската волейболна федерация Любо Ганев и членът на управителния съвет Петър Кънев пък проведоха работна среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Разговорът беше изключително продуктивен. Търсим и намираме нови приятели на волейбола. Нашата цел е да намерим нови финансови възможности, нова логистична подкрепа.

Вече имахме подобен разговор с министъра на икономиката. Благодарим им за съдействието. Първите резултати вече са на лице.

Сега се случи и с г-жа Петкова. Целта е да се помага на българския волейбол. В понеделник срещите продължат с г-жа Марияна Николова, министър на туризма”, заяви пред сайта на федерацията Кънев.

“Откакто станах президент на федерацията, винаги съм твърдял, че контактите са най-важното нещо.

Радвам се, че намираме толкова партньори, които са готови да помогнат на българския волейбол като най-успешния колективен спорт в страната ни. Срещата с г-жа Петкова тепърва ще даде резултати”, добави Ганев.