Ясен Петров официално стана национален селекционер, смениха шефа на съдиите (Обновена)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9411282 www.24chasa.bg
Ясен Петров

Ясен Петров официално стана селекционер на А нац. отбор, реши Изпълкомът на БФС на днешното си заседание. Останалите кандидатури за поста били досегашният селекционер Георги Дерменджиев и Георги Донков. Членовете на Изпълкома обаче изразили недоволство от работата на бившия наставник на "Лудогорец" и "Левски".

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов призна, че той е предложил Ясен Петров да поеме А националния отбор.

За последно Петров води няколко отбора в Китай, а преди това бе старши треньор на столичния "Локомотив", "Ботев" (Пд), "Черно море", "Локомотив"  (Пд), "Нефтохимик", "Левски" и "Ботев" (Вр).

На младежите селекционер остава Александър Димитров.

Шефовете на българския футбол махнаха и председателя на Съдийската комисия Костадин Стоичков. За нов шеф на реферите е определен Костадин Гергинов, Георги Игнатов пък става негов заместник.

Гергинов е бивш международен съдия в периода 1992-1999 година. Първото си назначение в Съдийската комисия получава през 2002 г., когато става секретар, а в периода 2008-2009 г. е заместник-председател на комисията. От 2010 година е част от листата на съдийските наблюдатели към УЕФА.

„Всички ние бяхме свидетели на съдийски грешки през полусезона, които доведоха до напрежение във футбола и решения, които се облагодетелстваха определени отбори. Съдиите повлияха на редица мачове в крайния резултат и това беше главен мотив да поискаме смяна на сегашното ръководство", обясни вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев на пресконференция след заседанието.

"Знаете, че предстои много интересен полусезон и плейофи. Там ни трябва човек, който наистина да даде спокойствие на съдиите. Мисля, че с избора на Гергинов – съдия, който е с авторитет, международен, свирил редица мачове у нас и в УЕФА, съдийски наблюдател към момента, и имаме сигурността, че той ще се справи с поставената задача", добави Фурнаджиев.

Очаквайте подробности.