Тотото раздава 185 000 лв. на най-добрите за 2020 г.

https://www.24chasa.bg/sport/article/9435131 www.24chasa.bg

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор за шеста поредна година организират “Нощта на шампионите”, в която ще бъдат наградени най-добрите спортисти за изминалата година. Церемонията е в неделя от 17 ч и ще бъде излъчена по БНТ.

Тотото ще раздаде общо 185 000 лв., като премиите ще бъдат разделени в 6 категории: спортист №1 на България, треньор №1, спортист с увреждания №1, млад спортист до 23 г., млад спортист до 18 г. и млад спортист до 16 г.

На награждаването ще присъстват и известни личности, допринесли значително за развитието на спорта в България. Те получат ще най-високото отличие в тази област - “Венец на победителя”, което ще бъде връчено от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Венец ще вземат на 12 души. Сред тях са не само именити спортисти, но и треньори, ръководители на спортни организации и журналисти. Отличието е смятано за една от най- престижните награди в сферата на спорта. Носители на тазгодишната награда са имена като олимпийските шампиони Ивайло Маринов и Петър Лесов (бокс), Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация - Георги Глушков, световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратният световен и европейски шампион по борба Живко Вангелов и други.