Ясен Петров замина за Турция. Любо Пенев: Няма да му е лесно

https://www.24chasa.bg/sport/article/9439525 www.24chasa.bg
Ясен Петров. Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Новият национален селекционер Ясен Петров замина в петък за Турция.

Там той ще наблюдава тренировки и контроли на българските отбори, които водят подготовка в южната ни комшийка. От футболния ни елит на турска земя занимания и спаринги имат “Лудогорец”, “Славия”, “Арда”, “Монтана” и ЦСКА 1948.

Помощниците на Петров - Костадин Видолов, Александър Георгиев и Георги Шейтанов, ще наблюдават в това време контролите на отбори, които решиха да си останат у нас за подготовка за втория дял от сезона.

Бившият национален селекционер Любослав Пенев пък говори за новото назначение в държавния тим след приятелската среща на водения от него “Царско село” срещу втородивизионния “Пирин”. Тимът от Благоевград би с 1:0;

“Пожелавам успех на Ясен Петров. Няма да му е лесно и предполагам, че го знае. Искам националният отбор да има добри резултати. Като цяло българският футбол трябва да върви нагоре. Очаквам някога да се проведе и конгрес. Не знам какво се случва потази тема”, заяви Пенев.

“Трябва да подобрим всичко, но това се случва само с работа. Без работа и без повторения нещата няма как да се случат. Момчетата са наясно с идеите, които има треньорският щаб”, коментира бившият нападател след контролната среща с “Пирин”.