Спускането на "Щрайф" отложено за неделя, супер-Г в понеделник

https://www.24chasa.bg/sport/article/9441055 www.24chasa.bg
Швейцарецът Кринбюл е с доста контузии след падането на "Щрайф". СНИМКА: РОЙТЕРС

Емблематичното спускане на пистата "Щрайф" за световната купа по ски бе преместено за неделя. Причините са в лошото време, след като натрупа над 20 см сняг и състоянието на пистата. Скокът, който прати в болница швейцареца Урс Кринбюл, вече е заличен. Така в понеделник ще трябва да се състои супергигантския слалом, който по програма бе в неделя.

Кринбюл е със сътресение на мозъка, счупена ключица и разсъсани връзки в дясното коляно, обявиха лекарите в болницата, където той бе закаран.

Американацът Райън Кокрън-Зигъл пък е в добро състояние след падането си в петък.

Олимпийската шампионка в супергигантския слалом Етер Ледецка пък направи доста тежко падане във второто спускане в Кран Монтана (Швейцария). Тя изпусна десен завой и се озова в мрежите.
София Годжа (Италия) дублира успеха си от петък, като спечели първото място с 27 стотни пред представителката на домакините Лара Гут-Бехрами. Трета на 60 стотни остана Елена Куртони (Италия).

Петра Влъхова (Словакия) отново се класира фантастично и вероятно ще спечели световната купа този сезон. Слаломистката завърши на седмо място.