След само 5 дни тренировки Милена стана 8-а в Европа, Владо е 17-и

https://www.24chasa.bg/sport/article/9454256 www.24chasa.bg
Владо и Милена

Въпреки тоталното излизане от тренировъчен режим за 10 дни Милена Тодорова се представи много добре в първия старт от европейското първенство по биатлон в Душники Здрой (Пол).

В индивидуалната дисциплина на 15 км чаровното момиче от Троян направи 2 пропуска  при общо 4-те стрелби и завърши на 8-ата позиция. Милена сбърка по веднъж при второто и третото преминаване през рубежа.

На родна земя титлата спечели полякинята Моника Хойниш-Старенга, която мина дистанцията с 1 грешка. 118 биатлонистки завършиха индивидуалната дисциплина.

В класирането за беговото преминаване на трасето Милена е 9-а на 56,2 сек от Хойниш-Старенга. Троянката пристигна на европейското след едва 5 дни тренировки.

В Оберхоф (Гер) Тодорова даде положителна проба за коронавирус заедно с още 5-има от българската група. 23-годишната състезателка изкара безсипмптомно 10-дневната карантина, на която бе подложен целият ни отбор.

След отрицателет тест тя поднови тренировки заедно с Владимир Илиев. При всичките проверки до момента за вируса той е чист. Като двойка в живота двамата делят една стая в чужбина.

Илиев започна страхотно в индивидуалната дисциплина на 20 км в Душники Здрой. След първите 2 стрелби, при които свали и 10-те мишени, той бе начело в класирането.

След това обаче Владо допусна 3 пропуска и в крайна сметка завърши на 17-ата позиция. 

Само с 1 грешка европейски шампион стана латвиецът Андрейс Расторгуевс. Той бе номер 1 и в класирането за преминаване на дистанцията. Илиев е 12-и на 1,36,1 мин.

Другият българин в индивидуалната дисциплина - Владимир Оряшков, също направи 3 проуска на стрелбището. Той се нареди 82-и от 138 биатлонисти, завършили състезанието.