Петев след протест в Босна: Съдете ме по резултатите

https://www.24chasa.bg/sport/article/9456004 www.24chasa.bg
Ивайло Петев по време на официалното си представяне като национален селекционер на Босна. СНИМКА: SPORTSPORT.BA

Група футболни ултраси организираха протест пред сградата на футболната федерация на Босна и Херцеговина по време на представянето на Ивайло Петев като селекционер на националния тим. Крайни привърженици се обявиха срещу назначението на българския специалист, като още с появяването на името му като фаворит за поста в страната започнаха полемики и лобиране босненски треньор да поеме националите.

“Не съм видял феновете, не знам какво да кажа. Ако бяха 10 хиляди души, може би щях да размисля. Знам, че има настроения срещу мен, но аз съм свикнал да работя под напрежение. За мен това не е проблем. Вярвам в себе си и ще направя всичко възможно, за да успеем”, коментира Петев.

Той подписа договор за 2 плюс 2 години. Ще води Босна в световните квалификации. Тимът му е в група с Франция, Украйна, Финландия и Казахстан. Дебютът на Петев е на 24 март във Финландия. “Квалификационната ни група не е от леките, но ще се стремим да печелим всяка среща, без значение от съперника. Знам с какво се заемам. Аз нося отговорност за всичко. Да оставим резултатите да говорят и ме съдете по тях. Но аз съм уверен, че мога да свърша работата. Най-много от всичко искам да заведа отбора в Катар. Това е единствената цел. Бих бил най-щастливият човек на света, ако успеем. Вярвам в отбора. Ако сме сплотени и играем като един, съм убеден, че ще имаме резултати. Всички знаят за Пянич и Джеко. Те са специални играчи. Мнозина биха дали милиони, за да ги имат в съставите си”, коментира Петев.