Григор Димитров: Вярвам, че мога да се върна до тримата големи (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9495166 www.24chasa.bg

Бях номер 3 в света и ако ме питате дали мога да се върна там - да, вярвам, че мога да го постигна. Не знам колко време ще ми отнеме и дали ще го направя, но ще дам всичко от себе си, за да бъда отново в тази позиция, до момента, в който вече не се наслаждавам на спорта и не искам да се състезавам. Това каза тенисистът Григор Димитров на пресконференция след като спечели първия си мач в откритото на Австралия.

Българската звезда в тениса отстрани 6:4, 6:2, 7:6 (7:5) бившия шампион от US Open Марин Чилич. Почти двуметровият хърватин има финал в Мелбърн. За последно обаче той спечели мач на турнира "Мастърс 1000" в Париж през ноември.

"В последната година прекарах доста време сам. Имах време да премисля какво съм направил през годината. В момента, в който разбрах, че Данте е свободен, исках да чуя мислите му за моята игра. Срещнахме се, прекарахме хубаво време заедно. Отдавна не съм имал до себе си човек, който да има подобно мислене и работна етика като мен. Получи се и това е първият ни турнир заедно. Определено имаме бъдеще. Ще обсъдим целите и това, какво трябва да бъде направено", каза още Димитров.