Контузия спира Багата за мач срещу поляк

https://www.24chasa.bg/sport/article/9539535 www.24chasa.bg
Благой Иванов

Провеждането на следващия мач на единствения български ас от световен ранг в ММА Благой Иванов-Багата се отлага за неопределено време.

Битката в октагона на нашия боец срещу поляка Марчин Тибура в гала на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства - UFC, е отменена, научи “24 часа”.

Причината - контузия в лявото коляно на Багата. Тя пречи на 34-годишния Иванов да тренирна нормално и съответно да се подготвя за двубоя с Тибура в тежката категория на UFC.

След преглед при специалист е станало ясно, че проблемът явно не може да бъде изчистен в близко време, като предстои той да се конкретизира. Това е довело и до решението за отмяна на битката между Багата и Тибура.

На българина предстои лечение и възстановяване по пътя към първа битка през настоящата година.

Официално не бе обявено кога ще мерят сили в клетката Иванов и Тибура, след като стана ясно, че двамата са дали съгласието си за мач помежду им. Очакваше се това да се случи в галата на UFC, която трябва да се проведе по план на 27 март.

При този вариант битката на Багата и поляка щеше да е част от вечер с два сблъсъка за шампионски пояси.

Носителият на този в категорията на Иванов - Стипе Миочич (САЩ), ще защитава световната си титла срещу камерунеца Франсис Нгану.

В категория “перо” шампионът от Австралия Алекс Волкановски се изправя срещу претендента Браян Ортега, който е с американско и мексиканско гражданство.

В актуалната ранглиста на тежката категория на UFC Благой Иванов заема 13-ата позиция, а Марчин Тибура е с 2 места по-назад.