Зума пред кмета на Пловдив: Дали ще доживея да видя стадион "Локомотив" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9556700 www.24chasa.bg
Христо Бонев изрази съмнение дали ще доживее да види завършен стадион "Локомотив". Снимки: Авторът

Дали ще доживея да видя завършен стадион "Локомотив", като гледам темповете, с които се работи.

С тази реплика футболната легенда и почетен президент на Локо Христо Бонев-Зума посрещна кмета Здравко Димитров. "Дай малко повече зор на подчинените си", препоръча още той на градоначалника.

Димитров го увери, че се работи на пълни обороти и нямало забавяне. Той беше посрещнат от спортния директор Георги Иванов-Гонзо, който заяви, че до месец стартира строителството. Зико пък му връчи поздравителен адрес, предназначен за собственика на клуба Христо Крушарски, който празнува днес 64-ти рожден ден. Него обаче го нямаше на стадиона, тъй като е в чужбина.

"Пуснали сме съгласувателни писма към всички експлоатационни дружества. Геоложкият доклад е предаден на конструкторите и те работят по количествено-стойностните сметки", заяви кметът на район Южен Костадин Язов, известен с привързаността си към клуба. Язов допълни,  че идейният и техническият проект за  изграждането на трибуна "Бесика" ще бъдат внесени за издаване на строително разрешение.  След това щяло да се пристъпи към трибуната  "Спортклуб" и тази за  гостите.

Здравко Димитров прогнозира победа с 3:1 над Локомотив (Пловдив) в днешния мач с Етър.