“Ди Си Юнайтед” в София за звездата на “Левски”

https://www.24chasa.bg/sport/article/9557784 www.24chasa.bg
Найджъл Робърта

Представител на американския “Ди Си Юнайтед” пристига в София, за да се срещне със звездата на “Левски” Найджъл Робърта. Емисарят ще бъде и на Националния стадион “Васил Левски” в неделя, за да наблюдава изявите на нидерландския нападател срещу ЦСКА 1948 в мач от Първа лига.

Информацията за пътуването на човек на “Ди Си Юнайтед” до българската столица разпространи първо журналистът Пабло Маурер, който следи развитието по евентуалната сделка и разкри за напредналите преговори между клуба и 23-годишният голаджия.

От “Ди Си Юнайтед” ще се срещнат с Найджъл Робърта този уикенд. Клубът уреди разрешение за пътуване - изключение от ограниченията заради COVID-19, за да се срещне лично с футболиста и да го гледа в игра”, написа журналиста, позовавайки се на няколко източника от американския клуб.

Идването на място е ясен сигнал, че “Ди Си Юнайтед” се готви за заключителни преговори с Робърта и “Левски”. По непотвърдена информация сделката може да е на стойност до 2 милиона долара.

В същото време в Скандинавия твърдят, че шведският шампион “Малмьо” е изпратил трета оферта на “Левски” за Робърта. Според информацията предложението е на стойност около 950 000 евро.

Първоначалната информация бе, че “Левски” е поставил долна граница от 1 милион евро за желаещите да имат Найджъл Робърта в състава си. Това отказа хърватския гранд “Динамо” (Загреб).