Треньорът предложил на плувците разпределение на част от премиите

https://www.24chasa.bg/sport/article/9566021 www.24chasa.bg

Главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски твърди, че само веднъж е предложил част от премии за състезатели да отидат за щаба на отбора, лекаря Любомир Петров и за хора от Научно-приложната лаборатория.

Това се случило през ноември миналата година след Гран при на Бургас. Именно за въпросния турнир бившата националка Екатерина Аврамова обяви пред “България Днес”, че Минковски чрез чата на националния отбор е поискал 30 процента от премиите. След това е изтрил съобщението и е поискал предложения от плувците.

“Всеки турнир си има своя наредба за разпределянето на наградния фонд. Този в Бургас предвижда премии за личните треньори. Реших проучвателно да проверя дали плувците са склонни да се отделят част от средствата за хората, които работят усилено с тях в националния отбор - щаба, лекаря и НПЛ.

Тяхната работа също допринася за резултатите на състезателите. Отговор на предложението за 30% не последва. На другия ден отново отправих запитване. Отговор не последва и темата бе приключена”, заяви Минковски. Той е категоричен, че е направил това само след въпросния турнир в Бургас. Според Аврамова подобно нещо се е случвало и друг път.

След положителните проби за станозолол на Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайтов от плувната федерация вече са уведомили, че искат да бъдат проверени всички национали, както и добавките, които получават.

В сряда към лагера на отбора, който ще се проведе в София до 21 март, ще се присъедини Йосиф Миладинов.