Петър Жеков не ревнувал, сигурен е, че Камбуров ще надмине головия му рекорд

https://www.24chasa.bg/sport/article/9569186 www.24chasa.bg
Голмайсторът Петър Жеков се появи днес в Стара Загора с беройско шалче около врата като кандидат за депутат от гражданската квота на коалицията "Воля-НФСБ" . СНИМКА: Ваньо Стоилов

"Не ревнувам, колко му е Мартин Камбуров да надмине головия ми рекорд от 253 гола в българското първенство". Това каза днес в Стара Загора голмайсторът на "Берое" и на ЦСКА Петър Жеков в отговор на въпрос на "24 часа".

Той неочаквано се появи със зелено-бяло беройско шалче около врата на политическата пресконференция, на която новата коалиция "Воля-НФСБ" обяви своята старозагорска листа за предстоящите парламентарни избори. На шесто място в нея като представител на гражданската квота е тъкмо Петър Жеков.

Той все пак направи и уточнението, че е постигнал рекорда си, докато навърши 30 години - по-нататък не му позволили да играе нито в ЦСКА, нито в чужбина. "Ако бях играл като Камбуров 10 години отгоре, сигурно щях да вкарам 600 гола", не нашега допълни Жеков. В момента играчът на "Берое" Мартин Камбуров е с 248 гола, с 5 по-малко от постижението на Петър Жеков. Много вероятно е рекордът на ветерана да бъде подобрен още през това издание на българското първенство.