Пълна подкрепа от родителите на Йосиф Миладинов за Минковски и щаба му

https://www.24chasa.bg/sport/article/9572519 www.24chasa.bg
Йосиф Миладинов и Кристиян Минковски

Ден след категоричния отказ на първия български плувец, спечелил квота за олимпиадата в Токио - Антъни Иванов, да идва на лагер при този щаб на националния отбор, вторият ни състезател с норматив за игрите - Йосиф Миладинов, започна подготовка на “Дианабад”.

В столицата част от състезателите ни ще тренират под ръководството на главния мениджър Кристиян Минковски и другите специалисти в щаба до 21 март.

При присъединяването на Йосиф към лагера неговият баща Милен Миладинов е декларирал пред Минковски неговата пълна подкрепа, както и тази на съпругата си за селекционера и всички останали, които работят с националния отбор.

Освен треньорите и останалите в щаба това са лекарят Любомир Петров и хората от Научно-приложната лаборатория.

Също така стана ясно, че родители и на други плувци смятат да изразят подкрепата си за щаба със специална петиция. Очаква се тя да се появи в скоро време.

Йосиф има квота за 100 м бътерфлай за игрите в Япония, които трябва да се проведат през това лято. Антъни е с норматив “А” за 200 м бътерфлай.

Доскорошният му личен треньор Николай Вакареев коментира отказа на Иванов да идва за лагер при този щаб.

“Стана ми изключително обидно. Той няма право на такова отношение към мен, аз съм в треньорския екип на националия отбор, чиито оставки иска той.

С него разговаряхме за последно на 20 януари. На 29-и разбрах, че сменя клуба и отива в “Черно море”, тъй като ще получава повече пари там. Той дори не ми се обади, за да се разберем като мъже, да ми каже, че повече не иска да работи с мен”, заяви Вакареев пред “Спортал”.

Решението на Антъни да не тренира при този щаб е следствие на допинг скандала от миналия месец. Плувните национали Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов бяха хванати със станозолол.