Александър Георгиев с победа и голов пас в НХЛ

https://www.24chasa.bg/sport/article/9582983 www.24chasa.bg
Александър Георгиев е изпреварил Нейтън Бастиан от "Девилс".

Роденият в Русе вратар на "Ню Йорк Рейнджърс" Александър Георгиев не само спаси 24 удара за победата на своя тим с 6:3 над "Ню Джърси Девилс", но записа и голов пас при първото попадение в мача на Адам Фокс.

Фокс и Райън Строум изведоха "Рейнджърс" напред с 2:0 до 8-ата минута. След това обаче Пи-Кей Събън и Михаил Малцев изравниха. Кевин Руни отново изведе "Рейнджърс" напред. Въвв втората част Либор Гайек направи 4:2 за гостите. Филип Хитил се разписа за 5:2, преди Нейтън Бастиан да намали. В последната минута Строум направи 6:3.

Георгиев ще трябва да е твърд титуляр след като колегата му Игор Шестьоркин получи контузия в гърба и заради това бе привикан Кийт Кинкейт от дублиращия отбор.

"Рейнджърс" продължава да е без голямата си звезда Артеми Панарин. Той разкритикува руския президент Владимир Путин в социалните мрежи и отговорът бе светкавичен. Панарин бе обвинен от бившия си треньор в Русия, че пребил момиче преди 10 години. Заради това той бе пуснат в отпуск, защото все пак семейството му още е в родината.