Венци Стефанов имал агент в съдйската комисия

https://www.24chasa.bg/sport/article/9602470 www.24chasa.bg
Венци Стефанов и Емил Костадинов гледат заедно мач.

Доста смущаваща докладна от бившия шеф на съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков разкри бившия административен директор на ЦСКА Милко Георгиев в социалните мрежи.

Тя е преди началото на този сезон, като на сбирката са били обсъждани точно ранглистите на съдиите в професионалния футбол и техните наблюдатели.

Докладната на съдийската комисия
Докладната на съдийската комисия

Предварително за обсъждането знаел Емил Костадинов.

След неговия край решенията пък вече били снесени до Костадинов и Венци Стефанов. И те се намесили особено за листата на наблюдателите, където трябвало да бъде приложен принципът да бъдат извадени свързаните лица. По този начин преди време от него отпаднали имена като Любен Ангелов, Кънчо Димитров, Йордан Йорданов, Детелин Баялцалиев, Никола Джугански, Неделчо Чакъров, Добромир Димитров и други.

Венци Стефанов и Емил Костадинов настояли този принцип да не се спазва повече, въпреки че е било прието през 2006 г.

Заради това се моли изпълкомът да обсъди и да вземе окончателно решение дали баща може да е в ранглистата на наблюдаващите, а синовете да са съдии.

Стоичков подчертава, че е напомнил на колегите си, че са подписали декларация за конфиденциалност и няма как да се знае предварително какво се обсъжда.

Въпреки призива му човекът, който снася информация, да се разкрие, останал напразен. Това внесло доста сериозно напрежение в заседанието.

Стоичков иска да се попълни и съставът на комисията, защото Костадин Писков и Георги Йорданов не били вписани като нейни членове.

В крайна сметка Стоичков загуби всичко преди началото на пролетния полусезон и на негово място бе избран Костадин Гергинов.

Бившият международен рефер е подложен постоянно на натиск, като преди седмица бе поставен абсолютният рекорд в българския футбол с 5 декларации, свързани със съдийството.

В сряда ЦСКА продължи да твърди, че има задкулисие при назначаването на реферите, на което Венци Стефанов отвърна да се извадят факти и имена.

“Заради това и публикувам този документ, за да има повече яснота какви неща се вършат в БФС”, написа Милко Георгиев, след като публикува докладната записка на съдийската комисия.

Вероятно още днес БФС ще се опита да обясни точно за какво става дума във въпросния документ. (24часа)

Венци Стефанов с къртица

в съдийската комисия

Бивш шеф на реферите се оплаква

от него и Емил Костадинов

Босът на “Славия” Венци Стефанов бил информиран предварително какво ще се обсъжда. С него е и Емил Костадинов, който също е споменат в документа.

Факсимиле на докладната до временния президент на БФС Михаил Касабов