Груев смени клуба в Бундеслигата

https://www.24chasa.bg/sport/article/9635622 www.24chasa.bg
Снимка: сайт на "Арминия"

Работа в трети клуб от Бундеслигата започна Илия Груев.

От днес бившият национал е помощник-треньор в "Арминия" (Билефелд), съобщава официалният сайт на тима. Груев бе привлечен за асистент на наставника Франк Крамер. Той пое "Арминия" на 2 март, замествайки Уве Нойхауз.

През миналия сезон Груев бе помощник на Флориан Кофелт във "Вердер". От лятото отговаряше при бременци за следенето и контакта на преотстъпените играчи.

През пролетта на 2012 г. Груев за първи път работи в елита на германския футбол. Тогава той бе асистент на Красимир Балъков в "Кайзерслаутерн".

Новият отбор на българския треньор в Бундеслигата заема предпоследното 17-о място 8 кръга преди края на кампанията.

"Арминия" обаче е само на 1 т. от предната позиция, която праща на бараж с третия от Втора бундеслига, и на 2 т. от спасителния бряг - 15-ото място.

В Германия Груев бе старши треньор на "Дуисбург" в периода ноември 2015 - октомври 2018 г. Той изведе "зебрите" до шампионската титла в ІІІ лига, а след това и до 7-о място във Втора бундеслига.

Футболист на "Вердер" е синът му Илия Груев-младши.

Пред сайта на "Арминия" спортният директор Самир Араби подчертава, че ангажиментът на новия помощник-треньор е в дългосрочен план.

"Да бъда треньор е моя страст,  имам нужда от ежедневен контакт с играчите и отбора. Така че предложението да се присъединя към треньорския екип на Франк Крамер в "Арминия" веднага ме привлече. Мога да се идентифицирам 100 процента с перспективите за бъдещето на клуба, очертани от Самир Араби, особено след като развитието на талантливи млади играчи винаги ми е било на сърце.

Сърцето на футбола бие на точното място в Билефелд и за мен е удоволствие и чест като убеден отборен играч активно да дам своя принос за спортното развитие на този традиционен клуб", казва Груев пред сайта на "Арминия".