Готвели власт “квазимодо” в БФС само за 8 месеца

https://www.24chasa.bg/sport/article/9640572 www.24chasa.bg
Петър Величков, който работи в екип с Димитър Бербатов, обяви, че времето за промяна в БФС е настъпило. Но алармира, че хора от изпълкома искат безвремието да продължи. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

В документите за конгреса изчезнали имена на подали оставки от изпълкома

Деветима от членовете на Изпълнителния комитет на БФС са подали оставки заедно с президента на централата Борислав Михайлов през октомври 2019 г., но в документите по готвения извънреден конгрес на футболния съюз на 25 юни 2021 г. са вписани само петима. Докато клубовете може би си мислят, че се задава промяна, се готви конгрес с възможност за избор на нов президент само до февруари 2022 г., имащ възможност да включи само петима нови членове към досегашните в изпълкома, а след по-малко от 8 месеца да има нов конгрес. Това алармира настоящият член на изпълкома Петър Величков, който работи в екип с Димитър Бербатов за бъдещо управление на футбола.

“Няколко имена липсват в документите. Ще се гласуват оставките на пет човека, включително и моята”, заяви Величков. И призова колегите си в изпълкома да проявят морал и мъдрост, като се оттеглят и дадат път на нови хора, или да минат по нормалния път като кандидати за новото ръководство.

“Клубовете трябва да са наясно какво ги чака. Ако в дневния ред да пише, че избираме ръководство за 7-8 месеца, после не може да се направи промяна. Не ми се иска да произведем ново ръководство “квазимодо”. Не ми се иска безвремието да продължава. И да харчим два пъти няколкостотин хиляди лева и да правим втори конгрес през февруари”, заяви Величков.

Той призова още изборите за президент да стават с интегрална бюлетина, да има точен брой - колкото са делегатите на клубовете, а всички кандидати за президент да се разпишат предварително на всяка една. И да има наблюдатели от страна на всеки кандидат.

“С Бербатов работим в екип. Възможно е в тази конфигурация да поемем управлението на БФС, ако ни бъда гласувано доверие. Хората в нашия екип са без всякакви зависимости. Те са млади, сериозни футболни имена. Поколението на Бербатов, Стилиян Петров, на Мартин Петров трябва да поеме своята отговорност за бъдещето на българския футбол. Но на тях им трябва помощ. БФС има нужда от тежка реформа”, добави Величков.