Бербатов за загубата от Швейцария: Прекален респект и липса на агресия

https://www.24chasa.bg/sport/article/9651628 www.24chasa.bg
Димитър Бербатов

Димитър Бербатов коментира загубата на България от Швейцария с 1:3 в първия мач от световните квалификации, започнал с гри гола за съперниците в първите 13 минути. 

Ето какво написа Бербатов в традиционната си колонка в блога на своя сайт:

Много лош старт за нашия национален отбор. И под лош старт имам предвид не само загубата, но цялото първо полувреме на мача, което ни костваше по-добър резултат. Момчетата излязоха и подходиха с твърде голям респект и липса на достатъчна агресивност, а видяхме как при един от моментите, в които подходихме по-смело и агресивно, успяхме да принудим съперниците да направят грешка и да отбележим гол. Личеше си как швейцарците играеха с голямо самочувствие, особено в задни позиции, но ако бяхме малко по-нахални и уверени, можехме да ги накараме да допуснат още грешки, тъй като не видях голям технически потенциал в защитниците. Просто си я подаваха правилно, подпомогнати от нас и неправилното ни позициониране! Като цяло много лошо първо полувреме, докато второто вече беше различно, но когато си допуснал 3 бързи гола и имайки предвид моментното ни състояние, е повече от невъзможно да обърнем мача! Както и стана. И въпреки че имахме шансове да отбележим още, задачата се оказа непосилна.

Следва мач с Италия. Да се надяваме, че ще има леко подценяване от тяхна страна, но от наша - каквото и да става, не трябва да повтарямв продукцията, която показахме през първите 45 минути на мача с Швейцария!

Успех!