Ивайло Петев с коронавирус

https://www.24chasa.bg/sport/article/9652552 www.24chasa.bg

Бившият селекционер на националния отбор на България Ивайло Петев, който сега е начело на Босна и Херцеговина, е дал положителен тест за коронавирус, съобщи Футболната асоциация на Босна и Херцеговина на официалния си сайт.

Петев е единственият от националния отбор на Босна и Херцеговина, който е дал положителен тест.

"Редовно официално тестване за вируса SARS-CoV-2 беше проведено вчера, след завръщането на нашия отбор от Финландия. Тази вечер пристигнаха резултатите, всички тествани играчи са отрицателни, както и членове на професионалния щаб, но селекционерът Ивайло Петев даде положителен тест за коронавирус", пише на официалната страница на футболната асоциация.

"Петев бе отрицателен при последните два теста, така че е невъзможно да се каже къде и кога се е заразил. Селекционерът се чувства добре и няма симптоми на заболяването." Нашият национален отбор ще изиграе приятелски мач срещу Коста Рика в събота на стадион „Билино поле“ в Зеница, а след това ще играе мача от 2-ри кръг на квалификациите за Световното първенство срещу Франция на 31 март в Гърбавица.

Петев няма да може да води и тренировките на тима си, тъй като е в изолация. В дебюта си начело на тима Петев и играчите му завършиха наравно с 2:2 с Финландия. Срещата бе от първия кръг от квалификациите за Световното първенство.

А след като излязоха резултатите, фен на Босна написа в страницата BiHfootball, че най-малко един футболист е нарушил ограничението във финландската столица и е излязъл на улицата. И не само това, но и същият футболист си е направил снимки с фенове на тима, които живеят в скандинавската страна.