ЦСКА смени и Бруно Акрапович, "червената" легенда Любо Пенев се завръща (Обновена)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9656414 www.24chasa.bg

Любослав Пенев е новият наставник на ЦСКА, съобщи профилът на клуба във фейсбук. До момента той водеше "Царско село".

Пенев замества на поста Бруно Акрапович, който пък от своя страна се задържа прекалено малко на "Българска армия".

Акрапович дойде пък на мястото на Стамен Белчев, който започна сезона с "червените".

Причината за рокадата е "неудовлетворителното представяне на отбора в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти", обявиха от Борисовата градина.

Ето какво написаха от клуба на официалния си сайт:

„Армейци,

Любослав Пенев е новият старши-треньор на клуба. Легендата на червените заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович. Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти.

От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник.

Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на страната срещу Лудогорец на 7-ми април“.