Специалист по спортно право подкрепи Бербатов за шеф на БФС

https://www.24chasa.bg/sport/article/9683057 www.24chasa.bg

Специалистът по международно спортно право Георги Градев подкрепи евентуална кандидатура на Димитър Бербатов за президент на БФС. В обширен пост във фейсбук той коментира и останали варианти за ръководител на българския футбол.

Ето какво гласи постът:

"Първите важни избори в България минаха и заминаха. Предстоят футболните избори през юни. В тях се очаква да участват:

1. Емил Костадинов, който 20 г. само взима, но нищо не дава, както би казал Венци Стефанов. Надявам се, че г-н Стефанов няма да издигне Костадинов, защото ще влезе в противоречие със себе си. Освен това Костадинов е неграмотен, както се видя в Шоуто на Слави преди време. Има големи дългове (т.е. не е надежден да управлява финанси). Не говори чужди езици. Не се справя с компютър. Абсолютен аутсайдер.

2. Христо Порточанов, който уж поведе някаква битка с Боби Михайлов, но бързо сви знамената. Още не е обяснил кой или какво го накара да оттегли жалбата срещу БФС. Това показва, че има слаби места и ще бъде лесен за манипулиране. Издигнат е от човек с много съмнителна репутация. 340 клуба го подкрепят, но може да назове поименно само Симитли. Програма има, ама ще я каже само на конгреса (а там е пълно с експерти, които ще направят бърз анализ и ще го подкрепят). Предлага за членове на ИК трима академици, двама журналисти, едно куче без зъби на кето диета и една стара пружина за почивка. Не говори чужди езици, но умее да борави с пистолет и да убеждава хората да се подписват под празен лист хартия. Специалист по бойни изкуства от школата в Костинброд. Не харесва съдиите. Пенсионер. Не съм сигурен, че ще събере повече от 1 глас. Чудя се дали не е шега?

3. Христо Христов, когото уважавам, но каза, че се е опитал да корумпира съдия. Това автоматично го вади от вота като ненадежден да поведе промяната. Все пак респект за направеното в Марица. Продължаваме напред, както казва уважаваният от мен Кубрат Пулев.

4. Борислав Михайлов - от уважение към моя клиент Николай Михайлов и към забележителната кариера на този наистина отличен вратар Боби Михайлов, на когото се възхищавах и гонех топките още от дете, ще се въздържа от коментар. Ще кажа само, че по делата ще ги познаете - от 2005 г. до 2019 г. нямаме нито едно участие на голям форум! Думите тук са излишни, както и Михайлов на изборите.

Има още един скрит кандидат, който дебне в засада. На него ще му обърна особено внимание, когато събере смелост да се покаже от храстите като Ушко и Зъбчо от Приказки под шипковия храст.

Стигнахме до същинския сблъсък:

ДИМИТЪР БЕРБАТОВ срещу адв. Иво Ивков.

- Адв. Иво Ивков няма как да спечели изборите в БФС с диплома от милиционерската школа в Симеоново, в която е изучавал “История на БКП” и “Държавно право на социалистическите страни” (приложената диплома говори сама за себе си). Този “голям левскар” е изпратил нотариална покана до ПФК Левски АД да поиска хонорар от 1 млн. лв. за делото със Спортинг Лисабон във ФИФА, което друг човек спечели за Левски при обжалването в КАС. Чудя се с какво ще се представи, кой е в екипа му и каква му е програмата?

- Димитър Бербатов стигна до шампионска титла с Манчестър Юнайтед и взе Златна обувка на Висшата лига. Владее английски, немски и руски. Мъж на годината в България през 2009 г. Седемкратен победител в анкетата за най-добър футболист на България (рекордьор). Номинации за световния отбор на ФИФПро през 2007, 2008 и 2010 г. Учреди фондация “Димитър Бербатов”, която всестранно подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. През 2017 г. Димитър Бербатов получи своята диплома по “Спортен мениджмънт” в НСА - най-модерната дисциплина в момента. Скромен съпруг и баща на две деца. Единствената възможност да излезем от блатото, в което ни закараха Вуцата, Батето и Боби.

Гласувайте за Димитър Бербатов. Ако изберете друг, не ме търсете за помощ! Опичайте си акъла и гласувайте по съвест. Дайте шанс на нашите деца да играят истински футбол на модерни бази. Бъдете себе си! Не се страхувайте. България вече се промени. Време е да променим и футбола.