Любо Пенев: Нямам личен план за утре. Има план „ЦСКА” (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9684496 www.24chasa.bg
Любослав Пенев даде първия си брифинг като наставник на „червените” преди първия полуфинален мач от Купата на България срещу "Лудогорец". Кадър официален сайт на ЦСКА

Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първия си брифинг като наставник на „червените” преди първия полуфинален мач за Купата на България срещу "Лудогорец" утре.

Пенев призна, че е фен на клуба, като това е причина №1 защо той е приел да се завърне на "Армията". И сподели, че от него се очаква промяна, която трябва да се случи възможно най-скоро. Все пак той отказа да даде срокове за нея, но сподели, че иска тя да се случи възможно най-скоро.

„Какво ново? ЦСКА се развива, така че съм заварил нови неща, които са положителни. Това е много добре. Нямам личен план за утре. Има план „ЦСКА”. Сега за пореден път съм треньор и това, което искам и подготвям – като теория и практика, както и това, което проповядвам като философия, че това е ЦСКА. Възпитавам моите футболисти да играем за победа, дали ще се случи – това е друг въпрос. Ние винаги трябва да се стремим да сме първи, това е идеята. На играч в ЦСКА, който му минава през главата да не се бори за победа – няма място в клуба. Всички трябва да сме наясно с това, ние, футболисти, треньори, ръководство и фенове. Ще трябва да минем през тренировъчен процес, за да се подготвим за това нещо”, започна Любо Пенев.

„Една седмица работя с отбора и съм доволен и радостен от това, че момчетата работят много добре. Адаптират се добре към новите изисквания, което е много важно. Ако търсим страхотна промяна за пет дни… Не е невъзможно, но е трудно. Аз не мога да кажа колко дни са нужни, но съм сигурен, че в утрешния мач ще има коренно различни неща. Момчетата са наясно с това и вървим в тази посока”, продължи Ел Голеадор.

„Лично не се притеснявам, че първият мач сме домакини, а вторият – гости. Така е и с футболистите. Трябва да знаем какво целим. Имаме ясни и точни задачи и да преследваме целта. Ще играят два стойностни отбора с голям потенциал и ще се надиграваме”, акцентира още Пенев.

„Продължавам и работя в стила, който съм си изградил. Методиката, която използвам и прилагам. Тя е дала резултати навсякъде. Няма пред микрофоните да кажа какво готвим и какво не. Ще се надиграваме 180 минути. Подготвени сме за продължения и дузпи. Целта пред нас е да продължим, да играем финал и да спечелим Купата на България. Имаме за цел Купа, Европа, шампион. Най-високите цели, тъй като пред ЦСКА се поставят само такива. Така виждам аз нещата”, натърти Любослав Пенев.

„Аз съм си от ЦСКА и съм тук основно заради това. Не е тайна това нещо. Втората причина е, че от мен се очаква аз да направя промените и ще ги направя. Знаете ли колко пъти съм недоволствал от съдиите? Глоба, глоба, глоба. Последният път ме глобиха 600 лева, за да подам топката на противника. Да, правилно е, тъй като не се прави така и съм съгласен. Теренът беше тежък и затова го направих. Относно назначението… Как да го разглеждам? Странно, нестранно, нарочно? Фокусирани сме върху "Лудогорец" сега защото това е следващият ни противник. Така е и с другите отбори. Историята сочи, че играя успешно срещу всички други отбори. Моят ангажимент не е само фокус върху един отбор. Има много тимове в Първа дивизия и съм еднакво концентриран върху всички. Отборите са различни, с различни играчи и качества. Трябва да им се обърне внимание в детайли. Опитвам се, доколкото мога, да подготвя отбора по най-добрия начин, утре това е "Лудогорец". После имаме "Арда", после гости на "Лудогорец", след което шампионатът продължава”.

„Готови са играчите. Мен не ме притеснява срока, но е необходимо повечко време. Аз съм ги гледал по телевизията, но трябва да гледам отблизо. Това е различно. Готови са. Ще ги похваля още веднъж, тъй като работим много добре. Нещата вървят много добре. Относно това дали нещо ги притеснява? Разсмиват ги странични информации, които влияят на отбора. Не е истина, че съм ги глобявал, това, че съм ги обиждал – не е истина. Че ще сменям капитана – не е истина. Това са доброжелатели, които искат да попречат на ЦСКА. Това при мен няма как да стане. Момчетата се разсмиват и работим много добре”, продължи Пенев.

„Няма значение срещу кой предстои мач. Срещу нас всеки един отбор е мотивиран. Ние сме ЦСКА. Било слаб, средносилен, отпуснат. Всички са на максимално ниво да победят. Аз съм уверен в това, което правя, защото е дало резултати. И аз мога да сбъркам, човек съм, но се подобрявам с времето. Продължаваме с изградената стратегия за всеки отделен мач. Потенциалът, който имаме, ще даде резултат. Спокоен съм и също така вярвам на момчетата, защото ги виждам как работят. С професионално отношение към тренировките. Това е важно за един треньор, тъй като отборът не се разсейва”.

„Казах две основни причини защо съм тук. Имаше неравности преди, имал съм разговори. Според мен нещата са изчистени вече с ръководството. Това е, засега”, завърши Любослав Пенев.