Шефът на съдиите: Атаките към мен започнаха след травмата на Недялков

https://www.24chasa.bg/sport/article/9701264 www.24chasa.bg
Костадин Гергинов

Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов говори за скандалите във футбола ни в последно време в  "Студио Дерби", като бе категоричен, че атаките към него са започнали след контузията на защитника на "Лудогорец" Антон Недялков в мача с "Царско село" за купата: "Атаките са изцяло към мен. Съдията и аз сме причината за травмата. Затова бе снето и доверието от Съдийската комисия и лично към мен". И допълни:

"Не чета нищо свързано с футбола в България, но чух от други хора, че се е обсъждало кой е трябвало да свири 1/2-финала за Купата между ЦСКА и Лудогорец. Ставаше въпрос за Георги Кабаков. Искам да кажа, че той е нашият водещ съдия. Той получи покана да свири полуфинал за Купата на Гърция. Тя бе съгласувана с председателя на Съдийската комисия на УЕФА Роберто Розети. Аз не го дръпнах в казана да си седи тук, а дадох съгласието си да отиде. Това е престиж за България, за нашия футбол и родното съдийство".

"Кабаков не успя да свири световна квалификация Казахстан - Франция, която бе назначена от ФИФА, тъй като се разболя от коронавирус. Това е и причината той да отсъства от нарядите в България. След поканата от Гърция се чух с него, дадохме му мач във В група, за да видим как е физически. Все пак коронавирусът поразява белия дроб. След мача се чухме и се разбрахме, че е добре. След това той прие поканата от Гърция и свири този мач".

"Не пазя никого, по никакъв начин. Най-напечените мачове у нас предстоят - тези в плейофите. В Гърция има съдии от цяла Европа. Аз не исках да дръпна Кабаков и да му кажа: "Седи си тук". Той все пак е гледан за евентуално участие на европейско и световно първенство. Това е признание и чест за българското съдийство. Никола Попов имаше служебни ангажименти и затова отсъства. Сега вече е тук. Нямаме толкова много съдии, за да можем да се лишим от някого".