Владо Илиев: Влязох здрав в карантината и излязох “болен”

https://www.24chasa.bg/sport/article/9714455 www.24chasa.bg
Владо и Милена

Не ми се иска да прозвучи като оправдание, но мен карантината ме завари напълно здрав, в много добра форма, а след нея излязох “болен”. Контузих се още в първото състезание след нея. Това се дължеше на обездвижване след две седмици в една стая.

Аз през живота си такава почивка не съм имал. Все пак на световното първенство стигнах до 12-о място и мисля, че краят на сезона бе положителен. За мен предстои най-важното състезание - олимпийските игри в Пекин. Тъй че няма как да губя мотивация, а и това при мен не се е случвало.

Това обяви на пресконференция след края на сезона най-добрият български биатлонист Владимир Илиев.

“За мен обаче голям проблем бе това, че руските треньори не дойдоха навреме и това забави подготовката ни”, добави Илиев.

“Понесох карантината тежко. Адаптирахме се едни към други с треньорите и смятам, че сезонът протече съвсем нормално за ситуацията, в която се намираме”, каза националката Милена Тодорова.

Според председателя на федерацията Екатерина Дафовска очакванията са работата на руснаците Александър Касперович и Виталий Норицин да даде резултат през втория им сезон.