Синът на легенда в НБА почина на 33 г.

https://www.24chasa.bg/sport/article/9726127 www.24chasa.bg
Снимки: туитър на Скоти Пипън

Голяма мъка сполетя една от легендите на НБА - Скоти Пипън. На 33 г. почина първородният син на бившия баскетболист, който записа най-големите си успехи редом с великия Майкъл Джордан в “Чикаго Булс” през 90-те години на миналия век.

Синът на легенда в НБА почина на 33 г.

Самият Пипън, който е на 55 г., съобщи за трагедията в личния си профил в туитър.

Към момента не е обявено какво точно е причинило смъртта на Антрон. За него се знае само, че хронично е страдал от астма.

“Двамата деляхме любовта към баскетбола и водехме неизброими разговори за тази игра”, написа опечаленият баща.

За огромно съжаление, съдбата за втори път поднесе на Пипън подобна трагедия. През 1994 г. той загуби дъщеря си Тилър Роби, която бе едва на 9 дни. Нейната сестра близначка се казва Тайлър.

Антрон бе единствено дете от първия брак на Пипън. От втория той има 3 момчета - Скоти-младши, Престън и Джъстин, и едно момиче - София. Освен това е баща на още една дъщеря - Сиера. Както Тайлър, и тя е от извънбрачна връзка.

Джордан и Пипън бяха в основата на големите успехи на “Чикаго Булс”, който между 1991 и 1998 г. триумфира общо 6 пъти с титлата в НБА. В най-силното баскетболно първенство в света Скоти игра още за “Хюстън Рокетс” и “Чикаго Трейл Блейзърс”. Със САЩ е олимпийски шампион от 1992 и 1996 г.