Брожения пред стадиона на "Челси" заради Суперлигата, фенове обиждат Чех

https://www.24chasa.bg/sport/article/9726798 www.24chasa.bg
Чех се опитва безуспешно да успокои тълпата. Снимки Ройтерс

Вратарската легенда Петър Чех бе обявен за предател, след като се намеси, докато феновете на "Челси" протестираха пред клубния стадион „Стамфорд Бридж“ тази вечер срещу идеята за създаването на европейската Суперлига.

Многобройни привърженици на „сините“ се събраха пред стадиона и настояваха собственикът на клуба Роман Абрамович да се отдръпне от спорните планове.

Протестиращите блокираха пътя и се опитаха да спрат автобуса на "Челси" да не може да влезе на стадиона за мача с "Брайтън", който трябваше да започне в 22 часа, но чието начало бе отложено с 15 минути заради броженията пред стадиона.

Техническият директор на клуба Петър Чех излезе пред тълпата, умолявайки ядосаните фенове да се успокоят и да пропуснат автобуса.

Чех обаче бе посрещнат от викове и подигравки, докато полицията образува верига около него, като някои дори наричаха легендарния вратар „предател“.

Самият Петър Чех изрази съмнение относно участието на "Челси" в Суперлигата.

Феновете го призоваха клубът да не участва в Суперлигата, а той отговори: „Знам, дайте ни време." По последни информации "сините" вече подготвят документацията за оттегляне от турнира, а от Манчестър Сити са решили да ги последват.