Сираков съгласен феновете да избират президента на "Левски" и УС

https://www.24chasa.bg/sport/article/9737908 www.24chasa.bg
Наско Сираков СНИМКА: Николай Литов

Наско Сираков е съгласен да преобразува "Левски" в клуб, в който феновете избират президента заедно с неговия екип, както е в "Байерн" или "Реал" (Мадрид).

Настоящият мажоритарен собственик на "сините" обаче имал съмнение, дали това е възможно юридически.

Това написа във фейсбук бившият председател на тръст "Синя България".

"Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане и кога", обяснява Колев, който е имал среща със собственика и с изпълнителния директор в оставка Павел Колев. И доразвива идеята:

"Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт), и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска - събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръстът да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на "Левски", така че няма нужда да притежава акции.

Като цяло от присъствалите от ръководството не чух някакви възражения, напротив - имаше мнения, включително на Павел Колев, в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите."