"Болоня" няма пари за Антов, трансфер би имало само в "един идеален свят"

https://www.24chasa.bg/sport/article/9742228 www.24chasa.bg
Валентин Антов. Снимка Туитър/"Болоня"

"Болоня" е във финансова криза и няма почти никакъв шанс Валентин Антов да остане за постоянно. Това стана ясно от коментара на треньора Синиша Михайлович след загубата с 0:5 от "Аталанта" в Серия А снощи. Българинът е под наем от ЦСКА до лятото, като в договора има клауза за откупуване срещу 3 млн. евро. Наставникът призна, че е провел среща с президента Джоуи Сапуто, на която обаче е осъзнал, че в клуба пари няма.

“В един идеален свят бих могъл да задържа настоящите играчи и да привлека нападател и защитник - заяви Михайлович. - Но осъзнавам, че заради пандемията ще се наложи дори да продаваме. Целта е да подсили тима и президентът е амбициозен като мен, но ще видим как ще се справим. Всичко зависи от самия пазар”.

“Надявам се никой да не иска да купува наши футболисти, за да мога да съхраня този състав, но се съмнявам, че ще се получи точно така. Ще трябва пак да се срещаме с президента, за да говорим”, добави треньорът.

Михайлович дори не изключва варианта той самият да напусне "Болоня". “Когато решаваме дали ще продължим съвместната си работа, ще вземем под внимание всички обстоятелства: плановете за бъдещето, стратегията ни… всичко. Вижте например "Аталанта". Този отбор става по-добър с всяка изминала година и в момента е може би единственият италиански състав, който играе с истински европейски манталитет. И ние искаме да сме като тях - да пресираме високо, да си подаваме топката бързо, да преследваме победата.”