Невиждан обрат! Боби Михайлов, след като оттегли оставката си: Беше ви скучно без мен

https://www.24chasa.bg/sport/article/9749379 www.24chasa.bg
Борислав Михайлов Снимка Архив

Пожелавам успех на Бербатов на конгреса... догодина, обяви завърналият се като шеф на БФС 

Президентът в оставка на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изненадващо се появи днес в централата в Бояна и изненадващо оттегли оставката си на заседанието на Изпълкома на БФС.

„Точно преди 558 дни бях тук. Залата беше по-пълна, но сега е пандемия и е обяснимо. Тогава си подадох оставките по същите причини, по които съм и днес. Имаше много напрежение около БФС. Имаше много интриги и клевети, затова, че едва ли не е една среда. Оттеглих се, за да работи спокойно. По една или друга причина моите колеги не успяха да свикат конгрес. Няма нито едно законово нарушение от БФС. Починах си и съм готов за вас. Беше ви скучно. Видях грешки в себе си и в общите решения с моите колеги. Дойдох, за да организираме редовен Конгрес другата година, за да има време колегите да покажат идеите. За всички ще бъде ясно, че догодина ще има редовен конгрес и ще могат да се кандидатират“, заяви Михайлов след заседанието пред медиите.

„Оттеглих се, защото съм отговорен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с подкрепата на колегите ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за подкрепа, за да може президентът, който е избран на Конгреса и да си довърши мандата. Затова съм тук“, добави още той.

„Има неща, които неща трябва да се стегнат. Администрацията например. Трябва да се търсят нови хора. В последната година трябваше да има 21 милиона бюджет. Сега е 16 милиона, с пет по-малко. Има много неща. Важното е, че се връщам с пълни сили да работя за българския футбол. Видях грешки в себе си и в колегите си. Не ми се видя футболът да се е променил, говоря организационно. Първенството е интересно. За националния отбор е ясно – всеки знае причините, но не се действа. За тези седем месеца ще се стегнем и ще се опитаме да подобрим нещата. През следващата година да се кандидатират и да има дискусия. Говорих с Бербатов преди много години и му казах, че ако има желание може да дойде в екипа. Не съм гледал пресконференцията му. Димитър Бербатов голямо име за българския футбол, да дойде и да заповяда на конгрес. Пожелавам му успех на предстоящия конгрес догодина. Футболът е пряко отражение на това, което се случва в държавата“, каза Михайлов.

„Не се притеснявам от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореше за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или да ме мразят. Не може, който иска да застане на върха на футбола да няма критики към него. По-чести брифинги ще има, за да се разбира по-лесно всичко“, добави още той.

„Политически натиск нямаше при подаването ми на оставка, усетих напрежение около БФС. Централата остана чиста след всички проверки на компетентните органи в България. Година и шест месеца не съм идвал на изпълком. Ще изслушам работната група и ще се запозная. Гласувано бе да се отмени конгреса на 25 юни, защото няма правна причина за това", коментира Михайлов.

Членът на Изпълкома и собственик на "Лудогорец" Кирил Домусчиев коментира оттеглената оставка от Борислав Михайлов. "Познавайки го...донякъде бях изненадан, защото го разбрах днес. Като чух думите му обаче, това звучи логично. Ще има избори, всеки ще може да кандидатства, да участва. Ние днес разбрахме от председателя на Аматьорската лига, че 350 клуба оказали подкрепа към Боби Михайлов", заяви той.

БФС анонсира официално на своята пресконференция, че през новия сезон в елита ще има 16 отбора. Работило се по въпроса да няма изпадащи клубове. Следващият изпълком е на 25 май.

Очаквайте подробности!