Красен Кралев стана посланик на европейския волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/9759125 www.24chasa.bg

На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, спортният министър Красен Кралев бе удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол. За такъв беше определен и председателят на Хърватския олимпийски комитет и бивш премиер на Хърватия Златко Матеша. Специални плакети ни бяха връчени от президента на CEV Александър Боричич на церемония преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се проведоха във Верона на 1 май. Титлата при жените спечели италианският “Караро Имоко” (Конеляно), който победи с 3:2 гейма “Вакъфбанк” (Истанбул). При мъжете шампиони станаха волейболистите на полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), които надделяха над “Итас Трентино” (Тренто) с 3:1.

Пред Борда на CEV, заедно с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, бе потвърдена готовността на България да кандидатства в екип с Италия, Северна Македония и Украйна за домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. Окончателното решение ще бъде взето на следващото заседание на Управителния съвет на CEV.

Това вероятно е последното нещо, което направих за българския спорт през настоящия ми мандат като министър на младежта и спорта, написа Кралев във фейсбук. 

Красен Кралев стана посланик на европейския волейбол

Красен Кралев стана посланик на европейския волейбол