Камило Плачи е новият треньор на волейболния "Хебър"

https://www.24chasa.bg/sport/article/9763673 www.24chasa.bg

Камило Плачи е новият треньор на ВК "Хебър" - Пазарджик, съобщиха от ръководството на клуба. Договорът с бившия национален селекционер е подписан преди броени часове.

Той е за две години и италианският специалист ще води "Хебър" от новия сезон. Очаква се Камило Плачи да пристигне в Пазарджик за няколко дни още този месец, за да се запознае с обстановката и града. Треньорът има богата визитка, а през последните години води отборите на Нинфа Латина (Италия), Халкбанк Анкара (Турция) и Факел Нови Урингои (Русия), с които печели Чалъндж Къп. Камило Плачи е бивш национален селекционер на България и изиграва важна роля в паметните олимпийски игри в Лондон през 2012 година.

Волейболният шампион на България " Хебър" остана без треньор през февруари, когато се раздели с наставника си Атанас Петров.

В последните срещи от волейболната Суперлига волейболистите от Пазарджик бяха ръководени от президента и треньор на ЦСКА Александър Попов, с който станаха и шампиони. След спечелването на титлата Попов отказа да продължи работата си с пазарджиклии и остана верен на ЦСКА, а "Хебър" остана отново без треньор.